Frissen Fejérből

2021.10.28. 11:30

Virágeső hullott a móri testületi ülés elején

A tervezett testületi ülés napirenden kívüli pontja az elismerések átadása volt a tanácsteremben. Ezt követően összesen 17 javaslatot tárgyaltak a képviselők.

Palocsai Jenő

Csécsei Zsuzsanna, Klujber György és Papp Kornélia is a díjazottak között volt

Fotó: Hrubos Zsolt

A napirendi pontok felsorolásszerű ismertetését követően Fenyves Péter polgármester négy díszvendéget köszöntött a tanácsteremben. Papp Kornélia, Csécsei Zsuzsanna a Covid-járvány idején tanúsított helytállásuk miatt, Wundele-Horváth Krisztina pedig mint Wekerle-díjas kapott virágot a város vezetőjétől. A Tersánszky-díjas Kurko György egy üveg móri bort kapott elismerésül.

Csécsei Zsuzsanna, Kurko György és Papp Kornélia is a díjazottak között volt
Fotó: Hrubos Zsolt

Az első napirendi pont azt érintette, hogy hogy áll a móri városi strandügye. Brichter Józsefné képviselő ezzel kapcsolatban azt kérdezte: mikor lehet megnézni és hány forintba került a városi stranddal kapcsolatban létrehozott tanulmányterv?

Csécsei Zsuzsanna
Fotó: Hrubos Zsolt

Fenyves Péter válaszából kiderült, hogy mintegy 3,2 millióba került a terveztetés, és hamarosan minden képviselő a birtokában lesz a terveknek.

A negyedik napirendi pont sok városlakót érint, ugyanis a téma az örök visszatérő probléma, az őszi kerti hulladék égetése volt.

Kurko György
Fotó: Hrubos Zsolt

Horváth Lajos, a település­fejlesztési bizottság elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a lakosok kérésére kellett tárgyalni ezt az ügyet, méghozzá úgy, hogy egy megfelelő időpontot is kellett hozzá találni. A döntés megszületett, ennek megfelelően november 8. és december 4. közé eső időszakban engedélyezett a kerti hulladék égetése. Hétköznap kedden és csütörtökön, reggel nyolctól tízig, valamint 16-tól 18 óráig. A szombatról azt mondja ki a helyi rendelet, hogy reggel 8-tól délig szállhat a füst a város felett.

Papp Kornélia
Fotó: Hrubos Zsolt

A nyolcadik napirendi pont a településfejlesztési stratégiá­ról szól. Ennek kapcsán Iván János képviselő a Lamberg pincéről kérdezett, hogy van-e arra vonatkozóan terv, hogy hogyan, mennyi pénzből és mekkora létszámmal fog működni az új turisztikai látványosság. Taba Nikoletta jegyző megnyugtatta a képviselőt, hogy ha már olyan szinten lesz az épület felújítása és berendezése, akkor majd az üzemeltetés részletei a képviselők elő kerülnek.

Wundele-Horváth Krisztina
Fotó: Hrubos Zsolt

Szóba került Schmidt Roland képviselőnek köszönhetően a butiksor körüli járdák állapota is. Erre jövő héten lesznek meg a tervek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában