Frissen Fejérből

2021.10.23. 07:45

Utazz ingyenesen az őszi szünetben is a Kajla útlevéllel!

Ismét ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain. Az őszi szünetben, október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

máv

Debrecen, 2019. június 3. Felszálló utasok. Már a XIX. század óta a hazai vasútforgalomban fontos szerepet játszó Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonalon ma is jelentõs utas és teherforgalom érinti a debreceni vasútállomást. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A közlekedési társaságok az őszi iskolai szünetben is szeretnék megkönnyíteni a közös családi kirándulások szervezését a Kajla útlevéllel igénybe vehető térítésmentes utazási lehetőséggel. A Kajla programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV október 23. és november 1. között is örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel az országban bármely kiránduláshoz ideális célpontot elérhetnek. A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Jegyváltási információ:

Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga vagy kék Kajla-útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban válthat díjmentesen menetjegyet, mellyel a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain utazhat.

A Balaton körüli utazások megkönnyítése érdekében az őszi szünetben a KAJLA programban részvevő gyermek részére díjmentes KajlaBalaton24 napijegy váltható.

A gyermekek díjmentes menetjegyeit személypénztárban, a jegykiadó automatánál, interneten és a MÁV applikáción keresztül is meg lehet váltani. A vasúti díjmentes utazásra szóló másodosztályú menetjegyet előre meg kell váltani. A jegyet egyútra és menettérti útra is meg lehet vásárolni. Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla jegy elővételben megváltható a társaság pénztáraiban és az autóbuszjáratok fedélzetén. A Volánbusznál gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek, valamint a kísérőknek is meg kell vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában