Frissen Fejérből

2021.10.29. 16:30

Unió minden korosztálynak: ez a célja a Fejér Megyei Kormányhivatal Europe Direct irodájának

Az elkövetkező öt év fő feladatait ismertette a Fejér Megyei Kormányhivatal Europe Direct irodája. Az uniós témák helyi szintű ismertetése továbbra is prioritás.

Héjj Vivien

– Megyénkben 2011. január 1-jétől működik a kormányhivatal keretei között a Europe Direct iroda. Fő tevékenysége a kommunikáció: az állampolgárokkal megismerteti az unió tevékenységét, céljait, elképzeléseit. A nyolc járási hivatalunkban Europe Direct sarkokat alakítunk ki, ahol különböző tájékoztató anyagok és olvasmányok várják az oda látogatókat, melyekkel bővíthetik az unióval kapcsolatos ismereteiket – mondta Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Szili Valéria irodavezető a következő évek fő célkitűzéseit ismertette.

– Elsődleges célunk a polgárok tájékoztatása az európai uniós intézkedésekről, programokról, másodsorban a regionális Európai Unióval foglalkozó hálózatokat szeretnénk egységesíteni. Nagyon fontos feladatunk a megyében működő uniós irodák koordinálása, összefogása. Megyei szinten nagyon népszerű az iskolaprogramunk: jelenleg két nagyköveti iskolánk van, ezt a hálózatot szeretnénk tovább bővíteni, minimum további két intézménnyel. Az általános iskoláknak ingyenes európai uniós tanórákat tartunk, a regionális roadshow-k alkalmával a felnőtt lakosság is hasznos információkat kaphat, míg a gyerekeknek játékos formában igyekszünk bemutatni az uniót. – ismertette Szili Valéria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában