betelt az a bizonyos pohár

2021.10.14. 17:30

Újabb botrány tört ki Abán, ezúttal a közösségi ház és a kempósok között

Egy héttel ezelőtti lapszámunkban már írtunk arról, hogy álhírek, névtelen pocskondiázások és feltételezések ütötték fel a fejüket a városban. Most azonban úgy tűnik, egy újabb hasonló szóbeszéd kapott szárnyra – derült ki az abai önkormányzat hivatalos internetes oldaláról.

Déri Brenda

Ki, mikor és hogyan használhatja a közösségi házat?

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal a kiváltó ok, amiből „a bomba robbant”, a közösségi ház felújítása, amely igencsak indokoltnak bizonyult már, ugyanis 1972-es építése óta a város polgármestere, Mikula Lajos szerint ott nem történt érdemi felújítás. Így éppen eljött az ideje, hogy megújuljon. Feltehetőleg november elején fognak megkezdődni a beltéri munkálatok, így az érintett terem akkortól nem lesz látogatható és használható. Idáig nem is lenne probléma, csakhogy a vitát és a feltételezéseket az váltotta ki, hogy az érintett terem közel tíz éve kempós – egy tradicionális távol-keleti harcművészet – edzéseknek biztosít helyszínt, így a tagoknak a felújítás alatt más hely után kell nézniük.

Szükségszerű a felújítás, más jelenti a problémát

– A kialakult helyzetről az új igazgató tájékoztatta Kug­ler Andrást. A kempóedzésekre négy, esetenként öt abai gyermek jár. Ha csak egy fő is vett rajta részt, mi úgy gondoljuk, hogy akkor is meg kell oldani ezt a gondot – olvasható Aba önkormányzati bejegy­zésében. A polgármester hozzátette, hogy október végéig ugyanúgy használhatják a közösségi házat, a felújítás után pedig megbeszélik az edzővel a használati feltételeket, hogy újból lehessen edzéseket tartani, mivel jelenleg számos olyan alapvető dolog nem megoldott esetükben, mint a sporteszközök vagy a sportfelszerelések tárolása. A kempósok edzője, Kug­ler András úgy nyilatkozott lapunknak, ő korábban először azt az információt kapta, hogy a felújítás végeztével sem használhatják a közösségi ház termét az edzésekhez. Majd tegnap kapott egy hívást a ház igazgatójától, hogy mégis mehetnek majd.

Ki, mikor és hogyan használhatja a közösségi házat?
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Gondolom, nem sejtették, hogy ekkora visszhangja lesz a dolognak, és gyorsan mentik a menthetőt – mondta Kugler, illetve azt is megjegyezte, hogy nem négy-öt fő jár hozzá.

Egyelőre tehát két hétig biztosan használhatják a megszokott termet, azonban a tatarozás alatt és utána még kérdéses, hol lesznek a kempós edzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában