lakossági fórum

2021.10.21. 19:51

Tuzson Bence: fontos választás előtt áll az ország

Tuzson Bence államtitkár lakossági fórumra érkezett Székesfehérvárra. Az azt megelőző sajtótájékoztatón kiemelte, Magyarország sajátos helyzetben van.

Baráth Eszter

20211021 Lakossági fórum, Hiemer-ház, Székesfehérvár. A képen balról-jobbra: Vargha Tamás és Tuzson Bence államtitkár. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az államtitkár elmondta, fontos választás előtt áll az ország, aminek a lényege az, hogy visszalépünk-e a 2010 előtti időkbe, vagy haladunk azon az úton, amit 2010-ben megkezdett Magyarország. – Egy olyan baloldal állt most fel, amit egyértelműen Gyurcsány Ferenc vezet. Gyurcsány Ferenc eddig ült egy lovon, fogta annak a kantárját, aztán kiderült, hogy az a ló egy kicsit sánta. Átnézett a másik oldalra, meglátott egy másik lovat, átült most erre és ezen kívánnak most bemenni a Parlamentbe – mondta Tuzson Bence. Hozzátette, a lényeg nem változott, Márki-Zay Péterrel ugyan azok az emberek mennek be a parlamentbe, mint akik Karácsony Gergely támogatásával mentek volna be.

Ugyanakkor hangsúlyozta, az, hogy a baloldal mit csinál, nem vonhatja el a kormány figyelmét, hiszen vannak feladataik. Mint mondta, a legfontosabb feladatuk, hogy a pandémia következményeit megpróbálják elhárítani, valamint dolgozzanak azon, hogy a szomszédos országokban látott járványhelyzetet elkerülhessük. – Egy kormánynak az a feladata, hogy egy országot irányítson, hogy a gazdaságot kézben tartsa és ha teheti, akkor az egészségüggyel is sokat foglalkozzon. Nekünk ez az elsődleges feladatunk. A választóknak majd azt kell megítélniük, hogy ez a kormányzati teljesítmény megfelelő-e és érdemes-e a folytatásra – mondta Tuzson Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában