Frissen Fejérből

2021.10.30. 11:00

Szükség volt már az új életmentőkre

Egy ötvenmillió forintos támogatásnak köszönhetően 400 innovatív életmentő eszközzel bővülnek az Országos Mentőszolgálat mentőállomásai – tudtuk meg Kocsis Szandrától, az OMSZ kommunikációs szervezőjétől.

Déri Brenda

Több mentőállomásra érkezik az eszköz

Fotó: OMSZ

A közép-dunántúli régió, melybe megyénk is beletartozik, 32 állomásának mentőautóiba kerülnek az új eszközök. A támogatással kapcsolatos sajtóközleményben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője, Győrfi Pál úgy fogalmazott, hogy a Fejér megyei mentők olyan újabb, innovatív életmentő eszközökhöz juthatnak, amelyeket kifejezetten a gyermekek és csecsemők lélegeztetéséhez terveztek. Méretükben ugyanis igazodnak a legkisebbek testi felépítéséhez, a nyomáshatároló szelep pedig megakadályozza, hogy a légutakat és a tüdőt nagyobb nyomás érje.

Több mentőállomásra érkezik az eszköz
Fotó: OMSZ

– Ebben a régióban tavaly közel 5 millió kilométert tettünk meg, és több mint 123 ezer esetet láttunk el. Ebből több mint 7500 alkalommal 18 év alatti gyermeket, ezen belül is 2750 esetben 6 év alatti gyermeket. Ahhoz, hogy az év minden napján a legváratla­nabb helyzetekben is a legjobb ellátást tudjuk nyújtani, három dologra van szükség: szakmai tudásra, lélekjelenlétre és mentéstechnikai eszközökre. Az éppen legkorszerűbb eszközök használatához nyújt most segítséget a K&H támogatása – mondta a szóvivő. Kocsis Szandrától megtudtuk, hogy a 400 mentéstechnikai eszköz bevételezése és kiosztása már folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában