Frissen Fejérből

2021.10.27. 07:20

Szigorú beléptetés várja a Belvárosban parkolókat

Ezúttal az 1. számú választókörzetben, azaz a belvárosban élőket várták lakossági fórumra a városháza dísztermében. A legfontosabb kérdés a történelmi belváros parkolási helyzete volt.

Baráth Eszter

A fórumra érkező lakosságnak is számos kérdése és felvetése volt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szabó-Bakos Györgyné, a körzet önkormányzati képviselője mellett Cser-Palkovics András polgármester, az önkormányzat és a rendőrség munkatársai is várták az érintett utcák lakóit. Szabó-Bakos Györgyné a fórum elején ismertette azokat a felújításokat, amelyek már elkészültek a körzetben, és amelyek jelenleg is folyamatban vannak. – Sok minden történt, de még sok feladatunk van – emelte ki a képviselő. Szabó-Bakos Györgyné felvázolta a legújabb tervet, amit Bozai István városgondnok ismertetett. Eszerint tervezés alatt áll egy olyan rendszámfelismerő, so­rompós behajtási rendszer, amely kiszűri a behajtásiengedély-köteles utcákból azokat, akiknek nincs jogosultságuk az ott közlekedésre.

A fórumra érkező lakosságnak is számos kérdése és felvetése volt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bozai István elmondta, első körben a három legforgalmasabb behajtási pontra tervezik a sorompók kihelyezését, azaz az Ady Endre utcához, a Lakatos utcához és a Kossuth utcához. Ezt azonban rengeteg munka előzi meg, hiszen minden szolgáltatótól és kéklámpás szervezettől is be kell gyűjteni a rendszámokat.

Cser-Palkovics András hozzátette, a rendszer kiépítése több tíz millió forint, de a történelmi belvárosból csak egy van, amire vigyázni kell.

A lakosság részéről számos kérdés és felvetés érkezett a többi utca és az ott parkoló nagy mennyiségű autó kapcsán. Mások mellett felvetődött a Basa utca, a Szent János köz és a Táncsics utca is. A jelenlévők megszavazták a rendszer kiépítését, amelynek részletes terveiről a polgármester ígérete szerint tavasszal újabb fórumot tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában