Frissen Fejérből

2021.10.03. 11:30

A szakrendelő, az idősek otthona, no meg a szabadtéri színpad esete Abán

„Nyilvánvaló hülyeségeket terjesztenek egyesek a településen” – áll Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldalán. Bejegyzésük szerint a szakrendelőből nem lesz mezőgazdasági szakmunkásképző, az idősek otthonából kollégium, sőt, a szabadtéri színpadot sem bontják el.

V. Varga József

Fából vaskarika? Kutyából szalonna?

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A soponyai összekötő út felől autózom a kisváros központja felé, a GPS félrevezet, azt jelzi, még 1 óra 24 percre vagyok úti célomtól. Egy hölgyet szólítok meg, kíváncsiskodom: „Merre találom az új szakmunkásképzőt?” Először a csöndet konstatálom, majd tágra nyitott szemeit. Aztán elmosolyodik: „Az újságíró úr is olvasta a posztot?” – kérdez vissza.

A fűnyírást befejezték a férfiemberek, az asszonyok már söpörnek. Azt mondják: ők nem ülnek fel a pletykáknak. A járóbeteg-ellátóban megtudom: hétfőn, szerdán és pénteken reggel van náluk vérvétel, s a mintákat azon nyomban el is szállítják a központi laborba. Az emeleti szakrendelőnél az idősebb úr bizalmatlanul méreget: nem nyilatkozik, közli morózusan. A boltnál kicsit közlékenyebbek a vásárlók: „A rosszindulatért egyesek nálunk sem mennek a szomszédba!” „Az ellenzék az ellenzék!” – szögezi le az atyafi.

Fából vaskarika? Kutyából szalonna?
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzati vezetés nem reagál névtelen, rosszindulatú Facebook-bejegyzésekre – most azonban kivételt tettek. A várost ért vádaskodásokat tételesen cáfolják. A szakrendelőből nem lesz mezőgazdasági szakmunkásképző. Jól működik, finanszírozása biztosított, továbbra is betegeket gyógyítanak. Az önkormányzat és a cég vezetése éppen egy új röntgengép beszerzésén dolgozik.

Az idősek otthonából nem lesz kollégium – ott továbbra is időseket látnak el. Az új vezető elkezdte az intézmény fejlesztését. Jelenleg két üres hely van, de azokat is heteken belül betöltik. Az elmúlt két hónapban három „fizetős” beköltöző volt, akik apartmant vásároltak az otthonban. A szabadtéri színpadot sem bontják el. Sőt, a közösségi háznál egy fedett bográcsozó készül. Nem bontanak, hanem építenek arrafelé. NZ-t nem rúgták ki, éppen most kapott fizetésemelést…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában