Frissen Fejérből

2021.10.21. 07:30

Statisztákat keresnek Szikora János Hadik című produkciójához

Szeretnének szerepelni az új magyar történelmi kalandfilmben? Jelentkezzenek Szikora János, illetve a Hadik című produkció felhívására!

Majer Tamás

Fotó: Simon Erika / ökk

Székesfehérvári, illetve környékbeli statisztákat keresnek a film fehérvári forgatási napjára. Az Oskola utcában gyűlik majd össze november 5-én a tizennyolcadik századi tömeg. Mintegy kétszáz emberre van szükség. Korhatár nincs, de két dolog azért elkél:

– Kemény munka vár a statisztákra, mert a forgatás tizenkét órás lesz, reggel 6-tól este 6-ig tart. Bár ez azért így nem igaz, hiszen a reggel mindig öltözködéssel és sminkeléssel kezdődik, és általában a forgatásnak a sötétedés vet véget – mondta el Szikora János színházigazgató a felhívást részletező tájékoztatón a Vörösmarty Színház előcsarnokában. – Mivel nagyon sok emberről van szó, és ez a felvétel – lovakkal, lovasokkal – meglehetősen bonyolult lesz, ezért nyilván sokszori ismétlésre lehet számítani, ami az emberek állóképességét próbára teszi. Nagyon-nagyon boldog leszek minden egyes fehérvári jelentkezésétől, de azért azt szeretném üzenni, hogy elsősorban azok jelentkezzenek, akik tudnak sokat állni és türelmesek – folytatta.

Jelentkezni október 29. déli 12 óráig lehet Németh Mariann-nál a [email protected] címen, egész alakos fotóval.

Elsősorban azok jelentkezzenek, akik tudnak sokat állni és türelmesek

A rendező lapunk kérdésére elmondta, miért is éppen a királyi városban forgatják a film zárójelenetét.

– Egyrészt mert én itt vagyok Fehérváron. Ismerem ezt a várost, és nagyon szeretem, kötődöm hozzá. Másrészt forgatási szempontból sokkal több előnnyel rendelkezik, mint Keszthely. Elsőként a látványtervező ugyanis odaszánta ezt a jelenetet. Szerintem Keszthelynél sokkal jobb, praktikusabb és szebb helyszín lesz Fehérvár történelmi belvárosa – mondta.

Fotó: Simon Erika / ökk

A Vörösmarty Színház társulatából is sokan – Ballér Bianka, Varga Lili, Sarádi Zsolt, Juhász Illés, Kiss Diána Magdolna, Derzsi János, Gáspár Sándor, Sághy Tamás – szerepelnek majd a filmben. A főszereplőt, Hadik Andrást, a Felvidékről származó kisnemest, aki az egész osztrák birodalom legmagasabb hadvezéri méltóságáig jutott el, Trill Zsolt alakítja.

A készülő kalandfilm – amely jövő év végén kerül a mozikba – azt az 1757-ben esett történetet meséli el, amikor is Hadik András ötezer huszárral megtámadta és megsarcolta Berlint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában