Frissen Fejérből

2021.10.11. 07:10

Rendhagyó délelőttöt tartottak a István Király Általános Iskolában

Fekete-­fehérbe öltözött tanárok és diákok vették birtokba az István Király Általános Iskolát szombaton. A kreatív foglalkozások és sakkjátszmák után divat­bemutató zárta a rendhagyó dél­előttöt.

Héjj Vivien

Kitartó, de nem vérre menő küzdelem – ezúttal a sakké volt a főszerep

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Méltóképp ünnepelte a VII. Világsakkfesztivált az István Király Általános Iskola: szombat délelőtt a tankönyvek helyett a sakk kapta a főszerepet. Míg az iskola ebédlőjében sakkhoz illő csendben zajlott a szimultán verseny, addig a tornateremben igazi fesztiválhangulat uralkodott: szólt a zene, pattogtak a labdák, a gyerekek „sakkosított” ügyességi játékokon vehettek részt. – Két vendégünk van, Fehérvári István, a Fejér Megyei Sakkszövetség főtitkára, aki szakkört is tart, valamint Papagorasz Takisz, a Fehérvári Sakk Egyesület elnöke. Akik a Sakkpalota módszertanban ügyesek, és szerették volna kipróbálni tudásukat, azok szimultán sakkversenyen vehettek részt – mesélt az eseményekről Krählingné Kovács Tünde, az iskola igazgatója, aki úgy véli, a gyerekek között igenis népszerű játék a sakk.

Kitartó, de nem vérre menő küzdelem – ezúttal a sakké volt a főszerep
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen azok sem unatkoztak, akik éppen nem a sakktábla mögött ültek. Az osztályok kézműves-foglalko­zások keretében készítettek különféle alternatív sakktáblákat és bábukat. A legkisebbek gyöngyöket vasaltak, így születtek a szebbnél szebb színes sakkfigurák. Az iskola diákjainak alkotásai bizonyították, szinte bármiből készülhetnek sakkfigurák, határt csak a képzelet szabhat. A folyosón sétálva a kihelyezett munkák között találtunk gyümölcsökből és zöldségekből készült futókat, kupakok alkotta gyalogsort, kávékapszulákból ki­faragott huszárokat is, valamint csavarok, csavaranyák és egyéb alkatrészek összeállításából készített bástyákat. A foglalkozások befejezése után az iskola apraja-nagyja a tornateremben gyűlt össze, ahol sakkot középpontba helyező zenés-táncos előadás és fekete-fehér divatbemutató zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában