Frissen Fejérből

2021.10.31. 07:20

Régi álmuk volt a táciaknak – Megújult a ravatalozó, előtető is készült

Elkészült Tácon a reformátustemető ravatalozójának felújítása, és az új előtető építése, a beruházásra a Magyar falu program 6 millió forintos támogatása nyomán jutott forrás.

V. Varga József

Varga Gábor országgyűlési képviselő (b), Mayer László katolikus helyettes esperes, plébános, Borsos Teréz református lelkipásztor és Horváth Tamás polgármester a szalagátvágásnál

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pénteki átadási ünnepségen Borsos Teréz református lelkipásztor megáldotta, Mayer László katolikus helyettes esperes, plébános megszentelte az megújult épületet.

– Kössünk szövetséget, folytassuk a közös munkát, hogy Tác még szebb legyen, és még jobb legyen itt élni! – fogalmazta meg Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

„Folytassuk a közös munkát!”
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindenszentek előtt avatás! – hagyta meg Horváth Tamás polgármester a mesterembereknek, akik megfogadták a szavát.

A faluvezetőtől megtudtuk: a református temető önkormányzati fenntartású, a ravatalozó elődje ötven éve épült. Az egyszerű, lapos tetős épület rászolgált már arra, hogy megújuljon. Kicserélték a nyílászárókat, megújult a tető, új előtetőt alakítottak ki, térköveztek.

Varga Gábor országgyűlési képviselő (b), Mayer László katolikus helyettes esperes, plébános, Borsos Teréz református lelkipásztor és Horváth Tamás polgármester a szalagátvágásnál
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az egyházközség régi álma valósult meg a felújítással, a halottainktól való búcsúzás méltó környezetben, méltó módon történhet immár – mondta Horváth Tamás. – Köszönet a helyi mesterembereknek és segítőiknek! Ismét bebizonyosodott, hogy ez a munka összehozta a falu közösségét.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hazánk kormányának milyen fontosak a kistelepülések. Üzenetértékű az is, hogy a ravatalozót éppen most, a reformáció napját megelőzően tudják átadni.

– A kormány jól tudja, a vidék tekintetében számos adósság halmozódott fel, de időben számba vettük, hogy melyek lehetnek a fejlesztés egyes pontjai – hangsúlyozta a honatya. – A Magyar Falu Program jelentős változásokat hozott és hoz a kisebb települések életében. A projektek a való élethez igazodnak, olyan feladatokra jut forrás, amit a helyiek problémaként élnek meg. Legyen szó akár egy járdáról, útról, épületről, vagy egy ravatalozóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában