Frissen Fejérből

2021.10.06. 08:00

Polgárőrség van alakulóban Kislángon

Polgárőrség létrehozásáért cselekednek a településen. Nemcsak a közterületek hatékony felügyelete, de újabb támogatások, források elérése is a célok között van.

Majer Tamás

2018-ban Kislángon rendeztek rendvédelmi tábort

Fotós: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap-archív

– A toborzón megjelent 15 ember, abban állapodtunk meg, hogy legközelebbre mindenki hoz még egy embert magával. Két hét múlva találkozunk újra, reményeink szerint ott már meg is alakulhat az egyesület – mondta el lapunknak Rumpler Tibor, Kisláng polgármestere.

A toborzó október 2-án volt. A következő alkalom, ahova mindenki még egy embert kell vigyen október 15-én lesz, 18 órakor, a kislángi faluházban. Természetesen nem kell oda meghívó, minden kislángi számára nyitva áll az alakuló kislángi polgárőr-egyesület.

2018-ban Kislángon rendeztek rendvédelmi tábort
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap-archív

A faluvezető lapunknak nyilatkozva felidézte, hogy annak idején, körülbelül 30 éve alakult már polgárőrség a faluban, amely azután, már jócskán több mint 10 éve, megszűnt.

Nos, az önkormányzat teljes mértékben az alakulófélben lévő új polgárőrség háta mögött áll, nemcsak az erre a példa, hogy a polgármesterből is polgárőr válik, hanem az is, hogy a jegyző intézi az egyesület elindításához szükséges jogi papírmunkát. A polgármester elmondta, a polgárőrség mint civil szervezet jogosult lesz különböző pályázatokon elindulni, ennek révén is további támogatások, értékek érkezhetnek a későbbiekben Kislángra.

Vállalt feladataik között lesz a rendezvények biztosítása, a közterületek rendjének óvása, illetve a játszótéren és a közparkokban lévő értékek felügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában