Frissen Fejérből

2021.10.05. 07:05

Nagyban megkönnyíti a fontos vizsgálatokat az új műszer Fehérváron

Új eszközzel bővült a Szent György Kórház gyermekszemészeti osztálya. A műszer nagy könnyebbséget jelent a vizsgálatok során.

Baráth Eszter

Stáhl Anikó (j) asszisztens kezeli majd a fontos eszközt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kórház a „Fehérvár Travel” Alapítvány által nyújtott, közel 2,5 millió forintos támogatásából vásárolhatta meg az új eszközt. Tóth Jenő, a szemészeti osztály osztályvezető főorvosa a berendezés átadásán elmondta, az új gép célja, hogy a fénytörést időben ki tudják szűrni.

Stáhl Anikó (j) asszisztens kezeli majd a fontos eszközt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vizsgálatot segítő eszköz gyorsan végzi el a szükséges méréseket, így a gyermekeknél is nagy segítséget nyújt, akik nem tudnak hosszú ideig egyhelyben ülni. A berendezésre nagy szükség volt, hiszen eddig minden gyermekkel, akinek szüksége volt a vizsgálatra, több emeletet kellett megtenni a rendelőtől egy ilyen eszközig.

Bucsi László főigazgató külön köszönetet mondott az alapítványnak, hiszen, mint mondta, olyan cégtől érkezett a támogatás, amelynek mindennapi tevékenységét jelentősen befolyásolta a Covid19-járvány. Igari Antal, az alapítvány elnöke pedig kiemelte, kötelességüknek érezték, hogy segítsék a kórház munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában