Mutatós alkotások

2021.10.15. 11:56

Művek a szemnek, a kéznek és a szívnek – Szívet melengető kiállítás nyílt a Köfém Művelődési Házban

Szívet melengető, mutatós alkotásokat bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a Köfém Művelődési Házban.

Bokros Judit

Az intézmény és az Első Székesfehérvári Lions Klub szervezésében létrejött VAGYOK című tárlat a klub által támogatott vak, illetve gyengén látó alkotók munkáit tárja a közönség elé. A megnyitón Simon József, a ház igazgatója emlékeztetett: ebben az időszakban hagyományosan a vakok és gyengén látók kulturális seregszemléjét rendezik meg, de ezt most a Covid miatt nem tudták felvállalni. Ám a rendezvényt kísérő tárlatot meg tudták rendezni, és arra ismét szép számmal érkeztek kézművesmunkák.

A megnyitón jelen volt Liszovszki Ágnes, a Lions Klub Magyarország Szövetségének zónaelnöke, aki köszönetet mondott a fehérvári klubnak a szervezésért, valamint azért a munkáért, amellyel a rászoruló embereket támogatják.

A kiállítás – amelyen képek, szobrok, vesszőből készült tárgyak is vannak – megnyitóján Pál Piroska énekelt lányaival
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári szervezet képviselőjétől, Ságiné Farkas Gyöngyitől megtudtuk: a fehér bot napja alkalmából szervezett kiállításon összesen 32 alkotó színes, változatos technikával készült műve látható, amelyek élményt jelentenek a szemnek, a kéznek és a szívnek. A megnyitót egy látássérült hölgy, Pál Piroska és lányai éneke tette bensőségessé és meghatóvá. Az esemény után a Voice and Brass rézfúvós kvintett koncertezett. BJ

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget