Frissen Fejérből

2021.10.25. 16:00

Megújult átjáró segíti a fehérváriak közlekedését

Lakossági igény hívta életre a Lehel utca és a Németh László utca között húzódó átjáró létrehozását, korszerűsítését. Már sötétben is biztonsággal használhatják az Aszalvölgyi-árok felé vezető átjárót a környékbeliek.

Héjj Vivien

A kiszélesített utat közvilágítás övezi

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon sok idős lakik a környéken, olyanok is, akik gyalogosan közelítik meg a Fiskális úti orvosi rendelőt, ugyanis ott van a körzet felnőtt és gyermekorvosi rendelője is, valamint errefelé található a legközelebbi posta és gyógyszertár is. Sokan napi szinten használták ezt a sétányba becsatlakozó lejárót, ami korábban gyakorlatilag egy kitaposott ösvény volt, így nagy szükség volt a korszerűsítésre – mondta Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője.

A kiszélesített utat közvilágítás övezi
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az átjárást biztosító út kiépítése fokozatosan készült el: először a korláttal ellátott lépcsőt alakították ki, majd nemrég hétmillió forintos forrásnak köszönhetően készülhetett el a kiszélesített útburkolat és a közvilágítás, így most már biztonságban közlekedhetnek – akár éjszaka is – a környék lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában