Frissen Fejérből

2021.10.29. 17:30

Lezárul végre a velencei kerítés ügye?

Olyan határozat született, hogy maradéktalanul el kell bontani a kerítést a tó partjáról.

FMH

Ilyen feliratok fogadták hétfő reggel a Velence Korzóra érkezőket

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt már annyiszor olvashattuk, a hányattatott sorsú Velencei-tavat és annak közvetlen környezetét nemcsak a forró nyár, az aszály veszélyeztették, hanem egyéb, leginkább gazdasági érdekek is.

Sokan felháborodtak, amikor a Gomi Kft. kerítéssel zárta el magát és ezáltal a tóra látogatókat a vízpart ezen szakaszától. A város megtette a megfelelő jogi lépéseket az ügyben és csütörtökön délután kiposztolta az egyik közösségi oldalon ennek eredményét, a végzést, mely határoz a Velence Város Önkormányzata és az említett kft. birtokvédelmi ügyében. A bejegyzésben ez áll: „Mivel a GOMI Kft. nem bontotta el maradéktalanul a Korzót lezáró kerítést, ezért az önkormányzat a fennálló állapot dokumentálása után végrehajtást kért az ügyben eljáró Székesfehérvár Megyei Jogú Város címzetes főjegyzőjétől. A megérkezett végzés elrendeli a végrehajtást, amelyre a fellebbezési idő lejárta után kerülhet sor.”

A vonatkozó szabályok szerint nem a helyi jegyző, hanem Werger Éva irodavezető, illetve Bóka Viktor, Székesfehérvár címzetes főjegyzője állította ki ezt a most közreadott okiratot október 26-án, melyben arra kötelezik a kerítést telepítő céget, hogy a határozat kézhezvételétől számított 3 napon belül bontsa le a kerítést, és a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában