Frissen Fejérből

2021.10.17. 07:05

Kedvcsináló alkotónapot tartottak a Rác utcában

Még sosem volt egyszerre ennyi szakköre a Fehérvári Kézművesek Egyesületének, mint mostanában.

Majer Tamás

Bálint Zsuzsa a csipkeverés szeretetét adta tovább

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ám ez még nem elég! Még több emberrel kívánják megszerettetni, megismertetni a fafaragás, a gyöngyözés, a csipkeverés, az ékszerkészítés, a bőrművesség, a szövés – sorolhatnánk sokáig – mesterségét. Október 15-én például alkotónapot tartottak otthonukban, a Rác utcai Kézművesek Házában. Az egyesület kézművesei közül sokan jelen voltak, helyben alkottak, s várták az érkezőket. Megmutattak nekik egy darabot a mesterségükből. Hogyan készül ez? Miként kell csinálni amazt? A látogatók maguk is kipróbálhatták a fogásokat. Aki ott volt, alighanem kedvet kapott.

Bálint Zsuzsa a csipkeverés szeretetét adta tovább
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Folytathatják a szakkörökben, amelyekről Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy olyanok kicsit, mint a régi, összevont osztállyal működő iskolák, vegyesek. Más feladatokat kapnak az „elsősök”, s mást a régóta odajárók, azaz jellemzően egy szakkörbe járnak a kezdők és a haladók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában