Frissen Fejérből

2021.10.11. 14:00

Jövőre mindenképpen módosítják a buszmenetrendet

Az új, mindössze két héten át bevezetett buszmenetrend kapcsán több száz javaslat érkezett az önkormányzathoz. A szakemberek célja, hogy lehetőségükhöz mérten a lakosság által preferált vonalakat átemeljék a jelenleg érvényben lévő menetrendbe.

Héjj Vivien

A hálózat módosítására az újonnan létrejött szakmai munkacsoport tesz javaslatot

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Augusztusban arra kértem önöket, hogy az új buszmenetrend tapasztalatairól, illetve a mostani menetrend kapcsán küldjék el véleményüket, meglátásaikat számunkra, hogy eszerint tudjunk korrigálni a mostani hálózaton, illetve ezek segítségével tervezhessük a legkésőbb 2022 második felétől mindenképp módosítandó hálózatot – tette közzé közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette, a hálózat módosítására azért lesz szükség, mert az intermodális csomópont építésének megkezdésével a vasútállomás környékének közlekedését át kell alakítani. A polgármester bejegyzésében arról is tájékoztatott, több száz javaslat érkezett, melyekből jól látható, az 1-es, 2-es, 44-es és 63-as buszok vonalai, valamint a Palotavárost és a Felsőváros–Fecskepart–Piac tér tengelyt érintő járatok nagyon népszerűnek bizonyultak. Ezenfelül további tíz járatot szívesen viszontlátnának a fehérváriak – kisebb-nagyobb korrekciókkal –, valamint sokan kérték a késő este induló járatok körének bővítését is.

A hálózat módosítására az újonnan létrejött szakmai munkacsoport tesz javaslatot
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével elkezdi a munkát a kérésemre létrehozott szakmai munkacsoport, melynek feladata, hogy a már most alkalmazható módosítások bevezetésére javaslatot tegyen, azokat előkészítse, s megkezdje a 2022-ben esedékes hálózati módosítások tervezését. Első körben az intermodális csomópont építkezése miatt, második körben pedig annak elkészülte után szükséges lesz az átfogó hálózati reform. Addig is a meglévő menetrendet igyekszünk igazítani az utazóközönség elvárásaihoz – fogalmazott a polgármester. Kiemelte, ezek mellett is szükség lehet további korrekciókra, mivel jövő nyáron 12 elektromos busz érkezik Fehérvárra, így azok technológiai lehetőségeihez is alkalmazkodni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában