Frissen Fejérből

2021.10.03. 14:08

Idén is böndörödött Maroshegy

Gyalogtúrával a Sóstóra, szüreti lovas és hintós felvonulással a flaszteren, hagyományőrző programokkal, népi játszóparkkal, a Csákberényi Csikósok bemutatójával.

V. Varga József

A Csákberényi Csikósok Pazar bemutatóval szolgáltak Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Ismerik ugye? Két székely pásztor barkochbázik a nyáj mellett: – Pöndörödik? – kérdi az egyik. – Igen – válaszolja a másik. – Kunkorodik? – Persze. – Böndörödik? – Hát. – Akkor rákérdezek: dezoxiribonukleinsav?

Bizony böndörödött az események sora a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti területen szombaton. Az őszi családi fesztiválon kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre való elfoglaltságot a nap folyamán. A szervezők az elmaradt főzőverseny miatt az idén Böndörödőke névre keresztelték a maroshegyi vigasságot. A délelőtti programokba bekapcsolódott Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Brájer Éva önkormányzati képviselő. Elhangzott: az összetartó közösségek azok, amelyek a megyeszékhely életében is az alappillért jelentik.

A Csákberényi Csikósok Pazar bemutatóval szolgáltak
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Maroshegyi Böndörödő a városi hagyományokat tartja életben. A gyerekek műsorával, az íjászkodással, a diafilmvetítéssel, a dalkör és az örömtánc csoport bemutatójával, a bábelőadással, a lovagoltatással. A délutáni órákban Csordás Ákos énekelt, a Vaga Banda gólyalábasai szórakoztattak, a felnőtteknek Csiki Lóránt népmesékkel szolgált, s zárásképpen Buch Tibor színművész, énekes mulattatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában