beindul az erőmű

2021.10.05. 11:30

Helyreállhat végre a távfűtés Dunaújvárosban

Úgy tűnik, hamarosan helyreáll a dunaújvárosi távhőszolgáltatás, és minden lakásba eljut a fűtés, valamint a meleg víz, ami az elmúlt napokban sajnos nem volt egyértelmű.

Baráth Eszter

A remények szerint a valóban hideg idő beköszöntével már nem lesznek hideg radiátorok Dunaújvárosban

Fotó: Shutterstock

Korábban lapunkban is foglalkoztunk annak a kérdésével, hogy a DVCSH Kft. vagy a DVG Zrt. a tényleges szolgáltató Dunaújvárosban. A két cég között feszülő ellentétnek, úgy tűnt, a lakosság issza meg a levét, hiszen a múlt hét második felében nem volt megfelelő fűtés és melegvíz-ellátás a város bizonyos részein. Ennek oka a DVCSH szerint az volt, hogy a hő szolgáltatására mindössze egy erőmű állt rendelkezésre, ami nem volt elegendő a teljes lefedésre.

A remények szerint a valóban hideg idő beköszöntével már nem lesznek hideg radiátorok Dunaújvárosban
Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Hírlap kérdésére Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója és Medgyesi Miklós önkormányzati szóvivő közös sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy a Béke téri és az Építők úti kazánokat a DVG azért nem tudta eddig használni, mert – állításuk szerint – a Pomázi-cégcsoport használhatatlanná tette. Mint mondták, leszerelték az égőfejeket és a gázbefúvókat, valamint lekapcsolták az energiaellátást. A DVCSH viszont felhívással fordult a DVG-hez és Pintér Tamáshoz, hogy mutassák be a távhőszolgáltatáshoz szükséges szerződéseket.

Ugyanakkor az egyértelmű volt, hogy egy erőmű nem elegendő a város ellátásához, hétvégén pedig normalizálódni is látszott a helyzet. Az Építők úti erőműben pénteken elindítottak két kazánházat, aminek köszönhetően az időjárásnak megfelelő távhőellátás helyreállhatott. A korábban hiányzó elemek vizsgálatát követően pedig várhatóan elindulhat a Béke téri erőmű is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában