Frissen Fejérből

2021.10.25. 07:15

Házilag készített befőttekkel segítették a nagycsaládosok a nagycsaládosokat Dinnyésen

A Szeretet Ízei programot idén második alkalommal hirdette meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Ennek keretében vasárnap a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban 2300 üveg befőttet, lekvárt és savanyúságot adtak át.

Borsányi Bea

Házilag készített befőttekkel segítették a nagycsaládosok a nagycsaládosokat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg az egész országban több mint kétszázötven helyi közösséggel, hetvenezer taggal és csaknem 15 ezer tagcsaláddal rendelkezik. – Egyesületünk az elmúlt időszakban több mint száz befőző automatával gazdagodott, amelyet helyi szervezeteink kaptak meg. Az volt a célunk, hogy a helyben, nagycsaládosok által feldolgozott sok-sok hazai gyümölcs és zöldség olyan tagcsaládjaink felé is eljusson, akik a nagyvárosokban élve jóval nehezebben jutnak hozzá a befőttekhez, savanyúságokhoz – mondta el az átadás előtt lapunk érdeklődésére Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy tavaly 1200, idén pedig 2300 üveg felajánlás érkezett a szervezetektől. Idén mintegy 65 közösség készítette a finomságokat.

Házilag készített befőttekkel segítették a nagycsaládosok a nagycsaládosokat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ebben az évben az egyszülős családokat is bevonták a kedvezményezettek körébe. Az Egyszülős Központ vezetője, Nagy Anna elmondta, ma Magyarországon 300 ezer olyan család él, amelyikből hiányzik az egyik szülő, és több mint félmillió gyermek nevelődik egyszülős családban. Mivel az ilyen családok több mint a fele nehéz anyagi körülmények között él, számukra hatalmas segítséget jelentenek ezek a szeretettel és gondoskodással készített, adományként kapott egészséges befőttek, lekvárok és savanyúságok. Az átadón túl vasárnap délelőtt a programban résztvevő egyesületeknek és egyéni támogatóknak oklevelekkel és további befőzőautomatákkal köszönték meg a munkájukat. A legtöbb adomány a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületétől érkezett, ők összesen 218 üveg finomságot ajánlottak fel. A programban Fejér megyéből az Iváncsai Nagycsaládosok Egyesülete vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában