Frissen Fejérből

2021.10.22. 15:58

Hatalmas medveszobor talált otthonára a kápolnásnyéki eseményközpont előtt

Hatalmas üvöltő medveszobor került a Halász Gedeon Eseményközpont előtti füves dombra. Az alkotás Szőke Gábor Miklós szobrászművész keze munkája, és a vadászati és természeti világkiállításról érkezett Kápolnásnyékre.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

Nagy sikerük volt az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás állatszobrainak, melyek mindegyike új helyre költözött a programsorozat végeztével. Szőke Gábor Miklós szobrászművész alkotásai közül egy, a „Ne igyál előre a medve bőrére” című a világkiállításon a medvevadászat szekcióban hatalmasodott a látogatók fölé. A világosbarna, foltos állat óriási méretekkel rendelkezik: a mintegy 4,2 méter magas és 2,2 méter széles alkotás korten acélból készült, s a Kárpát-medence fenevadára, a barna medvére emlékeztet.

Fotó: Kőmíves András

Ezért is válhatott végső otthonául a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola bejárata előtti füves domb, amely a Halász Gedeon Eseményközpontnál található. A napokban érkezett a szobor a helyére, ahol szintén acélból készült éles karmai, fogai is megtekinthetők. Aki nem látta a világkiállításon, itt most szemügyre veheti, ahogy a talpa alatti fényes nyilakon tapos a diadalittas medve. Avatására december 27-én, a jótékonysági vadászat napján kerül sor – mondta el L. Simon László, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola védnöki testületének tagja.

Fotó: Kőmíves András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában