haltelepítés

2021.10.24. 17:00

Harminc mázsa ponty került a Dunába

Az év utolsó haltelepítését végezte el térségünkben kedden a Horgász­egyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége (HVDSZ).

duol.hu

Dualszky-Kovács István, a HVDSZ alelöke, valamint a rác­almási Sirály Horgász Egyesület elnöke lapunknak elmondta: – Kedden három helyszínen, Dunaújvárosnál, Rácalmáson és Kulcsnál összesen harminc mázsa háromnyaras ponty került a Dunába. A halak átlagos súlya két kilogramm, méretük meghaladja a 35 centimétert. A három helyszínen egyaránt 10–10 mázsát helyeztünk ki. A halgazdálkodási tervnek megfelelően ez volt az idei esztendő utolsó haltelepítése. A Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége a Magyar Országos Horgász Szövetség tagja és a Közép-Duna Nagytéténytől Dunaföldvárig tartó folyamszakaszának halgazdálkodási térhasznosítója. A HVDSZ által vállalt kötelezettségek egyik fontos eleme, hogy a megfelelő mennyiségű, fajtájú és minőségű hallal a Duna vizét gyarapítsák, a környezeti elvárások mellett a horgásztársadalom és a horgászturizmus érdekeit is képviselve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában