Frissen Fejérből

2021.10.03. 07:05

Engedélyek nélkül felrakott emléktábla Fehérváron

Felavatta a bazilika oldalán elhelyezett új emléktáblát Sinka Jenő és Fazakas Attila pénteken délelőtt. Mint utólag kiderült, mindezt engedély nélkül tették.

FMH

Sinka Jenő a tegnapi sajtótájékoztatón

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A Szent István-székesegyház oldalán, az emlékkereszt alatt kihelyezett emléktáblákat évekkel ezelőtt, a bazilika külső felújítása során eltávolították. Míg az egyik táblán Márai-idézet állt, addig a másikon az 1956-os események során elhunytak nevét olvashatták az arra járók.

Sinka Jenő, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke évek óta hangot ad a táblák eltávolítását övező nemtetszésének. Az elnök sajtótájékoztató keretében mutatta be az újonnan elkészült, magánember által finanszírozott, Márai-idézettel ellátott táblát.

Büszkén mutatta a hiányosság pótlását, ám arról nem esett szó, hogy a tábla kihelyezésére nem kaptak engedélyt. Utóbbi tényt a Székesfehérvári Egyházmegye is megerősítette. Az emléktábla kihelyezését támogatta, egyúttal az azt felavató sajtótájékoztatón is részt vett a jobbikos Fazakas Attila önkormányzati képviselő.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában