Frissen Fejérből

2021.10.13. 15:30

Életnagyságú Betlehemet készíthet a pázmándi fafaragó

Ismét pályázatot nyert, ennek köszönhetően készülhet el a világon talán egyedülálló alkotás.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Varga Norbert, a pázmándi fafaragó munkáit szerte a Velencei-tó térségében ismerheti a lakosság, Pázmándon, lakóhelyén is található alkotása. Idén újabb „nagy fába vágja a fejszéjét” a művész. Virányiné Reichenbach Mónika, Pázmánd polgármestere ugyanis bejelentette: 1 millió forintot nyertek rendezvényekre, ennek köszönhetően készülhet el az alkotás. „Veilandits Nóra kolléganőmmel közösen nyújtottuk be a pályázatot rendezvényeinkre. 1 millió forintot nyertünk közösségünknek!

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Kormány támogatásával Varga Norbert fafaragó művészünk a világon elsőként készíti el láncfűrésszel az életnagyságú Betlehemet. Ez a Betlehem az összefogás és a hála jele. A legkegyetlenebb napokban és hónapokban is megmutattuk, hogy számíthatunk egymásra. Együtt küzdöttünk, imádkoztunk betegeinkért és segítettünk egymásnak az elszigeteltségben. A legjobbat, a legemberibb érzéseket, az őszinte szeretetet és egymásra figyelést tapasztaltuk meg. Felismertük, hogy mik azok az igazi értékek, amiket soha senki nem veheti el tőlünk, egy járvány sem. Ez a hála” – fogalmazta meg a település közösségi oldalán a polgármester asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában