fenntarthatóság

2021.10.13. 11:00

Élelmiszeradományt szállító konvojjal hívják fel a figyelmet a pazarlás ellen

A fenntartható élelmiszer-ellátási láncokra és az élelmiszer-pazarlás kihívásaira hívja fel a figyelmet az a rendezvény, melyet az ENSZ és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervez a fővárosban. Élelmiszer­adományt szállító konvoj halad végig a belvároson október 15-én.

S. Töttő Rita

Élelmiszer-adományok konvoja jár a fővárosban

Fotó: Vasvári Tamás

A Szépművészeti Múzeum előtt, a Hősök terén lesz október 15-én 10 óra után az a rendezvény, melyet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervez azért, hogy felhívják a figyelmet a világban tapasztalható, egyre nagyobb mértékű élelmiszer-pazarlásra, s arra, hogy érdemes előnyben részesíteni a fenntartható élelmiszer-ellátási láncokat.

Élelmiszer-adományok konvoja jár a fővárosban
Fotó: Vasvári Tamás

Az Élelmiszerbank adománykonvoja Budapest történelmi belvárosán keresztülhaladva világít rá a téma fontosságára. Az eseményen részt vesz Vladimir Rakhmanin, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének igazgatóhelyettese, valamint az Agrárminisztérium képviselője. Az összefogásban rejlik a megoldás – vélekednek a szervezők –, melyet az akcióban részt vevő élelmiszeripari cégek nagy száma is bizonyít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában