Frissen Fejérből

2021.10.05. 14:59

Dunaújvárosi fűtés: Válaszolt a MEKH

Az elmúlt napokban számos kérdés merült fel a dunaújvárosi távhőszolgáltatással kapcsolatban. Ezúttal a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) is válaszolt ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Baráth Eszter

Minden átalakítás hatással van a többi lakásra

Forrás: Pixabay

Mint ismert az elmúlt napokban több lakásban sem volt megfelelő fűtés és a melegvízellátás is akadozott. Ennek oka – ahogy arról korábban beszámoltunk – a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) tájékoztatása szerint, hogy csak egy erőmű működik, mert a másik kettőt a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. (DVG) átvette ugyan, de üzembe helyezni nem tudja.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal megerősítette, hogy ez év június 30-ával visszavonták a DVCSH Kft. távhőszolgáltatási engedélyét, ami azt jelenti, hogy a cég nem végezhet távhőszolgáltatási feladatokat. Tájékoztatásunk alapján Dunaújvárosban a kijelölt szolgáltató a DVG Zrt.

Arra a kérdésünkre, hogy mit tesz a hivatal annak érdekében, hogy a fűtés és a melegvíz megfelelően eljusson a város minden háztartásában elmondták, folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy a kijelölt szolgáltató eleget tesz-e a határozatba foglalt kötelezettségeinek.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közölte, hogy a jelenlegi helyzettel kapcsolatban is azonnali tájékoztatást kért a DVG Zrt.-től, melynek során a szolgáltatótól megnyugtató válaszokat kaptak. Ebben a cég összefoglalta, hogy az ellátásbiztonság érdekében miként fogja helyreállítani az Építők úti és a Béke téri távhőtermelő egységeket. A MEKH tájékoztatása szerint előbbiben múlt héten már megtörtént a próbaüzem, utóbbi esetében pedig erre ezen a héten kerül sor. Mindezekről és a fűtéshez, távhőszolgáltatáshoz kapcsolódó tudnivalókról és szükséges információkról a DVG Zrt. a lakosságot is tájékoztatta.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/problemas-a-futes-dunaujvarosban-5321627/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tavho-dvcsh-futes-dvg-nyilt-level-5324174/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában