Frissen Fejérből

2021.10.23. 15:02

Bűnmegelőzési ismeretekkel gazdagodtak a kodolányisok (videó)

„Re-akció” elnevezésű rendezvényt tartottak a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumban 2021. október 21-én.

police.hu

Fotós: Részlet a videóból

„A projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott, az iskolákban megvalósításra kerülő bűnmegelőzési rendezvény, mely komplex módszerekkel, több célcsoportot megszólítva, interaktív módon, tapasztalatszerzésre építve ad át az életből merített szituációk megjelenítésén keresztül prevenciós ismereteket.”-szól a program pontos meghatározása, ami a gyakorlatban a következőképpen nézett ki.

A középiskolások először tanórák keretein belül kapcsolatteremtő, érdeklődés-felkeltő, a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokon vettek részt.

Ezt követően a gyerekek az iskola udvarán intézkedéstaktikai-, önvédelmi- és kutyás bemutatót, valamint szituációs gyakorlatokat tekinthettek meg és láthatták, hogy milyen könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává, vagy elkövetőjévé. A diákok megtapasztalhatták azt is, hogy egy előre beállított baleseti helyszínen miként működik együtt a rendőrség a társszervekkel.

A program moderátora Topa Zoltán rendőr őrnagy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere volt – írja a police.hu.

Frissen Fejérből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában