Frissen Fejérből

2021.10.03. 15:46

Benépesült a szárazréti városrész kultúrudvara

A Szent Mihály-napi piknik helyszíneként a Székesfehérvári Közösségi Központ Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvara szolgált szombaton.

V. Varga József

20211002 Nagy Feró zenész, énekes, Szárazréti Közösségi Ház, Székesfehérvár. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Mefyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Délelőtt a Free Spirit tartott táncbemutatót, A leprikónok átka című mesejátékot Ács Tamás és Varró Dániel jegyezte, Mollini bűvész show-val szolgált, Buch Tibor énekelt. A Cselekvő Fehérvár közösségfejlesztő program kézműveseinek irányításával őszi manókat és illatzsákokat lehetett készíteni. Az aprónép az óriás labirintusban, az akadálypályán és az ügyességi pályán múlatta az időt.

Az eseményre kilátogatott Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere és Szigli István önkormányzati képviselő. Délután a Fejér színei névre keresztelt néptáncos találkozón megyei amatőr néptáncegyüttesek adtak egymásnak és a nagyérdeműnek felejthetetlen, fergeteges randevút. A programot az Alba Regia Táncegyesület szervezte, a műsorközlő tisztét Majoros Andor, az egyesület művészeti menedzsere töltötte be.

Az Alba Regia Táncegyüttes kalotaszegi táncokkal készült
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A találkozón tizenhét formáció mutatkozott be egy-egy koreográfiával: az Adony Táncegyüttes – Salina (Adony), az Alba Regia Táncegyüttes (Székesfehérvár), az Alba Regia Táncegyüttes senior csoportja (Szfvár), a Baracs Néptáncegyüttes, a Barkócaberkenye Néptánccsoport (Csókakő), a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, az Ikarus Senior Táncegyüttes (Szfvár), a Madocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes, a Nagyvenyimi Táncegyüttes, a Pyrgos Zenekar és Táncegyüttes (Beloiannisz), a Saarer Tanzgruppe (Szár), a Sárrét Néptáncegyüttes (Szabadbattyán), a Százszorszép Táncegyüttes (Martonvásár), a Szent György Táncegyüttes (Iszkaszentgyörgy), a TáncolKodó Táncegyüttes (Szfvár) és a Zorica Tánccsoport (Ercsi). Közreműködött a Galiba zenekar (Szfvár) és a Szedtevette zenekar (Szfvár).

A kultúrudvar szabadtéri színpadán este Nagy Feró koncertezett. A Táncházban a Puszták Népe Front együttes zenélt, a napot táncházi mulatság zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában