Október 23.

2021.10.22. 11:48

Belügyminiszteri elismeréseket vehettek át a fehérvári tűzoltók

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Laskó Gábor tűzoltó főhadnagynak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának.

Katasztrófavédelem

Laskó Gábor tűzoltó főhadnagy a 2021. augusztus 15-én az M7 autópályán történt buszbalesetnél a kiérkezést- felderítést követően felismerve az akkumulátoros feszítővágókkal történő beavatkozás előnyeit, olyan taktikát határozott meg, amely lehetővé tette a 14 beszorult – sérült személy rövid időn belüli kimentését – mentőknek történő átadását és mielőbbi ellátását. Az összeroncsolódott jármű belsejéből a jól irányított – összehangolt beavatkozás eredményeképpen, a kiérkezést követő 21. percben a tűzoltók az összes személyt kihozták és a mentőknek átadták.

A belügyminiszter a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát adományozta Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó századosnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének.

Fotó: Szőke Péter – BM OKF

Pintér Sándor a Rendészeti Tehetségmenedzsment Programban nyújtott kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül emléktárgyat adományozott Kovács Zoltán tűzoltó őrmesternek, székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának és Laskó Gábor tűzoltó főhadnagynak, a székesfehérvári parancsnokság szolgálatparancsnokának.

Az elismeréseket Magyarország belügyminisztere október 21-én adta át Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget