Frissen Fejérből

2021.10.17. 12:24

Az Év Fája 2021: a perkátai nagy tölgyfa a 2. helyen végzett

Csütörtökön hirdették ki Az Év Fája 2021 verseny végeredményét. A megmérettetésre 27 fát neveztek be, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a 11 döntőst.

Vigh György

Fotó: Vigh György

A közönség online szavazással választotta meg kedvencét 2021. július 1. és október 1. között. A fákra összesen 9927 szavazat érkezett.

A kultúra párosa – a debreceni Csokonai Színház csüngő japánakácai 3237 szavazattal végzett az első helyen, míg a perkátai nagy tölgyfa 1884 voksot kapott, ezzel kiérdemelve a 2. helyet. A gödöllői görbefa 1099 szavazattal lett a harmadik. A Hős Fa címet Ziliz ezeréves tölgyfája, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a Mausz-fa: a hárs a dombtetőn – a Szekszárdi dombság és a Sárköz peremén kapta meg.

Az eredményhirdetést 2021. október 14-én online módon tartották a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel. Ezen a zoom-os rendezvényen Horváth Dóra, a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke vett részt. A perkátai nagy tölgyfa oklevélben részesült – tudtam meg Tokodi Nórától, az Ökotárs Alapítvány munkatársától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában