Frissen Fejérből

2021.10.19. 12:00

Aba polgármestere reagált a vádakra

Hétfői cikkünk kapcsán, miszerint néhány helyi a várost érintő problémákról beszélt lapunknak, felkerestük a polgármestert, Mikula Lajost is, hogy fejtse ki álláspontját a leírtakról.

Déri Brenda

November 18-án az önkormányzati vezetés lakossági fórumot tart – tudatta Mikula Lajos polgármester

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük: „A 2019. évi választáson 593 olyan szavazó volt Abán, aki azt a jelöltet, a korábbi polgármestert támogatta, aki sikkasztott és belenyúlt a település kasszájába. Ebből a körből kerül ki az a hozzávetőleg 30 ember, aki az elmúlt két évben folyamatos gyűlöletkampánnyal támadja a 64 százalékos többséggel megválasztott önkormányzati vezetést és mérgezi a település mindennapjait. Sajnálatos, hogy a Fejér Megyei Hírlap a névtelen, ellenőrizetlen információk közlésével támogatójává vált ennek a gyűlöletkampánynak. Az újságban megjelent állítások mindegyike ugyanis szemenszedett hazugság. Így azokra nem is kíván reagálni az abai önkormányzati vezetés.”

„A névtelen gyűlölködésnek ideje, hogy vége legyen Abán. Ezért november 18-án az önkormányzati vezetés lakossági fórumot tart. Ezen beszámol az elmúlt két évben elvégzett munkáról. Bemutatja majd, hogy hogyan sikerült megmenteni a pénzügyi csődtől az önkormányzatot és a szakrendelőt, hogy rendeződtek évtizedek óta megoldatlan ügyek, hogyan gyarapította az önkormányzati vagyont, hogy hogyan vált Aba rendezettebb, élhetőbb településsé már két év alatt is. Várjuk, hogy végre névvel, arccal álljanak ki a település lakói elé azok, akik ezzel nem értenek egyet. Megjegyezzük, hogy a járványhelyzet ellenére minden évben, így már az idei évben is volt a településen közmeghallgatás. Tehát nemrégiben, személyesen elmondhatták volna az érintettek, ha bajuk van. A legutóbbi közmeghallgatás résztvevői között azonban nem voltak ott a mostani feltételezett nyilatkozók” – fogalmazott Mikula Lajos.

November 18-án az önkormányzati vezetés lakossági fórumot tart – tudatta Mikula Lajos polgármester
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Az említett, hétfőn megjelent cikkel kapcsolatban azonban fontos leszögeznünk, hogy nem névtelen bejelentések alapján születtek meg a leírtak, az illetők csupán nevük elhallgatását kérték. Az információforrások ugyanis saját védelmük érdekében eleve kérhetik az anonimitást, továbbá a sajtóetikai és jogszabályi követelmények miatt az újságíróknak e nélkül is kötelességük ezen információk felfedésének mellőzése. Így ennek fényében anonim módon hivatkoztunk mindazon személyekre, akik elmondták szerkesztőségünknek a hétfőn megjelent cikkben foglaltakat.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagy-a-baj-aban-5372993/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában