Frissen Fejérből

2021.10.14. 07:30

A hajléktalanok ügye most is aktuális a 14. számú választókörzetben

Ezúttal a 14. számú választókörzetben élőknek tartott lakossági fórumot Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő. A Köfém Művelődési Házban megrendezett fórumon számos régen elhúzódó téma került újból napvilágra.

Héjj Vivien

Régi témák is újból napvilágra kerültek

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Mártírok útja kapcsán a kerékpársáv meghosszabbításának igényével fordult a jelen lévő városvezetőhöz, illetve a helyi gazdasági társaságok vezetőihez az egyik környékbeli. A felvetés kapcsán Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a Mártírok útja felújítása még közel sem ért véget. A vasút felőli első szakasz már elkészült, a folytatásra az intermodális csomópont létrehozásával együtt kerülhet sor.

Régi témák is újból napvilágra kerültek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megjelentek közül többen arra panaszkodtak, hogy a környék közterületein élő hajléktalanok miatt a buszmeg­állók szinte használhatatlanok, rendszeres az ott történő vizelet-, illetve székletürítés. A polgármester kifejtette, jogszabály határozza meg, hogy ilyen helyzetben mit tehet a rendőrség, és mit tehetnek a szociális ágazat dolgozói. Arra kérte a lakókat, ha hajléktalannal találkoznak, értesítsék a Kríziskezelő Központot. Többen jelezték, a közterületi szelektív hulladékgyűjtőkbe gyakran a kommunális hulladékot is bedobják, emiatt gyorsan megtelnek az edények. Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, korábban vásároltak zárható gyűjtőedényeket, ám azokat rövid időn belül megrongálták, így ez már nem opció. Kiemelte, november 15-től a város 22 gyűjtőpontján bárki ingyenesen leadhatja a fáradt sütőolajat, annak elszállításáról a cég gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában