Frissen Fejérből

2021.10.18. 07:15

A csóriak birtokba vették megújult közösségi színterüket

A folytatásos fejlesztés a végéhez érkezett: a Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtér megnyitó ünnepségét szombaton rendezték Csóron. Délelőtt szalagátvágással, koncerttel és fotókiállítással, délután szórakoztató műsorokkal, este bállal.

V. Varga József

2021.10.16.Felavatták a megújult Művelődési Házat Csóron. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Művelődési házunk felújítására még 2016-ban 46 millió forintot nyertünk, melyhez önkormányzatunk 20 millió forint önrészt is hozzátett. Az épület elegáns külső arculatot kapott, valamint teljesen automata elektromos fűtési rendszert – fogalmazta meg köszöntőjében Csete Krisztián polgármester. – A könyvtárunkat 2019-ben tudtuk átalakítani, és ezzel párhuzamosan az épületbelső is megújulhatott. Azután 2020-ban, a Magyar falu programnak köszönhetően 16,5 millió forint jutott arra, hogy befejezzük a színháztermet, valamint plusz napelemeket szereljünk fel, rezsimentessé téve így a közösségi színtér áramköltségét. Összesen 96 millió forintot tudtunk költeni céljaink elérésére.

Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy a művelődési ház fejlesztésével tovább szépülhetett, gyarapodhatott a település. A honatya Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője és Csete Krisztián társaságában vágta át ünnepélyesen a nemzeti színű szalagot.

A színházteremben az óvodások és az iskolások adtak műsort, majd a Zirci Fúvószenekar koncertezett, az aulában Horváth Lajos fotográfus időszakos fotókiállítását nyitották meg. Délután a Los Andinos együttes adott koncertet, majd Mogács Dániel standup-humorista szórakoztatott, az esti bálban Paksi Zoltán húzta a talpalávalót. Immár a csóriak igazán széles skálán birtokba vették megújult közösségi színterüket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában