Frissen Fejérből

2021.10.15. 07:20

700 méteres útszakasz újulhatott meg Kápolnásnyéken

Csütörtök reggel ünnepélyes átadásra került a Deák Ferenc utca, mely a Magyar Falu programból és a helyi önkormányzat önrészéből újulhatott meg.

Déri Brenda

Az ünnepélyes átadón a szalagot átvágta Szili Csaba Gergely, Podhorszki István és Tessely Zoltán

Fotó: Fórika Attila

A település sikeres pályázatot nyert el, mely által a kormány 8 millió forinttal járult hozzá a Deák Ferenc utca felújításához. Ez az összeg 190 méternyi útszakaszra volt elég, azonban a helyi önkormányzat saját forrásból hozzá tudott tenni még 22 millió forintnyi összeget, amelyből további 505 méter épült.

Tessely Zoltán ország­gyűlési képviselő az átadón elmondta, fontos megemlíteni, hogy ha van jó cél és felelős gazdálkodás, akkor van pályázati siker is. Ez teljesen független attól, hogy ki milyen politikai oldalon áll. Akárcsak Kápolnásnyék esetében, így badarság azt állítani, hogy a kormányzati támogatások elkerülik azokat a területeket, ahol ellenzéki vezetők vannak. Élő példa erre a jelenlegi átadó.

Jelentősen megkönnyíti a közlekedést az új útszakasz

– Az egyik legsikeresebb kormányprogramnak tartom a Magyar Falut, ugyanis 2019-ben, indulásának első évében 150 milliárd forintot biztosított a vidék fejlesztésére mindazon települések számára, amelyek 5 ezres lélekszám alattiak. Ez az összeg 2020-ban 210 milliárd volt, idén pedig 250 milliárdra növekedett. Azaz több mint 600 milliárd forintot fordított eddig a kormány ezen vidéki térségekre.

Az ünnepélyes átadón a szalagot átvágta Szili Csaba Gergely, Podhorszki István és Tessely Zoltán
Fotó: Fórika Attila

A képviselő azt is hozzátette, hogy a program 2019-es indulása óta a falu 77 millió forintnyi támogatást nyert el 11 sikeres pályázatból. E során lényeges eszközbeszerzésekre került sor, elősegítették a felelős állattartást, megújulhatott az önkormányzati temető, az óvodai udvar vagy éppen belterületi utak épülhettek. A község polgármestere, Podhorszki István úgy fogalmazott, hogy nagy álmuk vált valóra, ugyanis jelentősen megkönnyíti a helyi közlekedést az új útszakasz, amelyet korábban rossz minősége miatt az autósok inkább elkerültek. A polgármester hangsúlyozta: hálásan köszöni Tessely Zoltánnak, a kivitelezőknek és a műszaki ellenőrnek a munkáját. Illetve a fent említett elnyert pályázatokra is külön kitért és köszönetet mondott. A beszédeket követően az esemény a Deák Ferenc utca és az Arany László utca kereszteződésében jelképes szalagátvágással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában