Frissen Fejérből

2021.10.15. 17:30

19 csapat küzdött meg az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjében

Dunaújvárosból, Seregélyesről és Fehérvárról 19 csapat küzdött meg az idei Országos Haditorna Verseny megyei döntőjében, amelyet csütörtökön tartottak a Bregyóban.

Borsányi Bea

A nyolc állomás egyikén gránátot is dobtak a versenyzők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Haditorna Versenyt már több éve rendezi meg a Magyar Honvédség a hazafias és honvédelmi nevelés részeként. A megyei fordulókat a tanév első felében tartják, az országos döntőre, ahová minden megyéből a győztes gárda jut tovább, általában a tanév végén kerül sor. A versenyre érkező négyfős csapatokra a fizikai feladatok mellett szellemi totó is várt. A feladatok az egész országban egységesek, a nyolc állomáson többek között labirintus-mátrixfutás, céllövészet, kézigránát-célbadobás, akadálypálya, fegyveres váltófutás, tájékozódás és távbecslés szerepelt a kihívások között.

– A versennyel a középiskolásokat szólítjuk meg, célunk a fiatalok honvédelmi nevelése, a honvédséghez való közelebb vitele, illetve a sporton keresztül az egészséges életmód népszerűsítése. Az évek óta minden tanévben meghirdetett verseny népszerűségére jellemző, hogy még tavaly, a pandémia idején is 12 csapat jött el az eseményre – mondta lapunknak a Fejér megyei eseményt rendező Magyar Honvédség Katonaigazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka, Németh Andor alezredes.

A nyolc állomás egyikén gránátot is dobtak a versenyzők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az országos döntőbe jutásnak a dicsőségénél nagyobb tétje is van: júliusban az idei országos finálé előtt Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára úgy nyilatkozott, hogy a jövőben az Országos Haditorna Verseny első három helyezett csapatainak tagjai az állami légiközlekedési, katonai gazdálkodási, katonai logisztika, katonai infokommunikáció és katonai vezetői alapképzési szakokra történő jelentkezés esetén 15 többletpontra jogosultak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában