Frissen Fejérből

2021.09.08. 09:00

Villanyászok találkoztak Fehérváron

Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő Konferenciáját, amelyre az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók. A rendezvénynek a MOL Aréna Sóstó adott otthont.

FMH

Az SzSzC Árpád technikum elektrotechnikai tanulóinak Kun Péter kirendeltségvezető mutatja az installációs elosztót

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az adatok azt mutatják, hogy a villanyszerelési munkák össz- volumenben több mint felét magánvállalkozók végzik Magyarországon, és a villamos szerelési anyagok – akár hazai, akár külföldi – igen nagy hányada is a magán kis- és nagykereskedőknél vásárolhatók meg. Mayer Gergely, az EMOSZ elnöke elmondta, a konferencián a kereskedők bemutatták az újdonságokat, az előadások célja pedig az volt, hogy a folyamatosan változó előírásokra is felhívják a szakemberek figyelmét.

Az SzSzC Árpád technikum elektrotechnikai tanulóinak Kun Péter kirendeltségvezető mutatja az installációs elosztót
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ez a legnagyobb kihívás a villanyszerelők számára, hiszen nagyon sok újdonság van, amit követniük kell.

A hazai képzéssel kapcsolatban megjegyezte, kevés az oktató, hiszen a jól kereső villanyszerelők közül kevesen állnak szakoktatónak, de szerencsére vannak elhivatott szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában