Frissen Fejérből

2021.09.21. 07:15

Veterán motorok és motorosaik jártak Polgárdiban

Még régi fogorvosi eszközöket is beszerezhettek a Fekete Sas Motoros Nemzetség Polgárdin megrendezett P20-as és P21-es márkatalálkozóján, veterán- és motorosbörzéjén a látogatók.

Majer Tamás

Jövőre márciusban jön az első találkozó a Fekete Sas Motoros Nemzetség szervezésében

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lapunknak nyilatkozva Horváth Péter szervező emelte ki a fogorvosi eszközöket. Persze alapvetően nem ez, nem az ilyesmi holmik eladása, megvétele volt a legjellemzőbb a motoros találkozóra. A cél természetesen ugyanaz volt, mint az ilyen rendezvények esetében mindig és mindenhol: a hasonló szenvedélytől fűtött emberek összehozása, egybegyűjtése. Erre csak ráadás az, hogy néhányan beszerezhettek maguknak izgalmas tárgyakat: régi vagy új motoros kiegészítőt, bukósisakot, dzsekit, kesztyűt. Régi utcatáblát, táskát, alkatrészeket, széket, sámlit, csizmát. Még veterán kerékpárok is előkerültek.

Az imént azt írtuk, hogy néhányan… A szervezők becslése szerint több mint 100 standnál zajlott a börze, s olyan 1500–2000 ember döntött úgy, hogy tiszteletét teszi a találkozón.

Jövőre márciusban jön az első találkozó a Fekete Sas Motoros Nemzetség szervezésében
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény kiemelt részét képezte a bevezetőben említett P20-asok és P21-esek találkozója. A Pannónia motorkerékpárokról van szó, amelyeket anno 1953-ban mutattak be, a sorozatgyártás pedig egy évvel később indult el a Csepeli Motorkerékpárgyárban, s tartott egészen 1975-ig.

A következő évben márciusban jön az első találkozó a Fekete Sas Motoros Nemzetség szervezésében, majd egy nyáron, egy ősszel. Még idén télre is van egy fontos eseményük: Mikulás táján megtartják hagyományos motoros felvonulásukat Polgárdi, Lepsény és Mezőszentgyörgy érintésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában