Frissen Fejérből

2021.09.30. 07:05

Új térségi kamerarendszert telepítenek Enyingen

A települési közbiztonság növelése céljából új térségi kamerarendszereket alakítanak ki a mezőföldi kisvárosban, illetve fejlesztik a meglévőket – az önkormányzat mindehhez 7,5 millió forint pályázati támogatásban részesült.

V. Varga József

Térfigyelőkamera-rendszert építenek ki Kajászón

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vidékfejlesztési program támogatásához mintegy 900 ezer forint önerőt tesznek hozzá – hangzott el a képviselő-testület szerda délutáni ülésén. A város közigazgatási területén 19 térfigyelő kamerát telepítenek, növelve mindezzel a közbiztonságot, az építmények megóvását. A fejlesztéssel egyszersmind „hadat üzennek” az illegális szemétlerakók ellen is. A rendszer felépítése lehetőséget ad a későbbiekben történő szakaszos bővítésekre úgy, hogy a központi és külső elemek csere nélkül továbbra is felhasználhatók lesznek. A kamerák és a tartozékaik típusválasztásánál figyelembe vették a kor követelményeinek megfelelő, korszerű, megbízható és időjárásálló eszközök beszerzését.

A grémium egyebek között tárgyalt még a lakosság tájékoztatásáról a környezet állapotát illetően. Tájékoztatót fogadtak el a Zöld város kialakításáról, a sportpark létesítéséről, az illegális hulladéklerakók felszámolásáról, az aktuális lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatás támogatásáról, valamint az idén benyújtott önkormányzati pályázatokról. Csatlakoztak a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer 2022. évi pályázati fordulójához, elfogadták a Szirombontogató Óvoda beszámolóját, valamint nevelési munkatervét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában