Frissen Fejérből

2021.09.30. 16:43

Nem lesz elégséges a hőtermelés Újvárosban, ha továbbra is csak egy erőmű működik

Forrás: dunaonline.hu, FMH

Minden átalakítás hatással van a többi lakásra

Forrás: Pixabay

A mai, csütörtöki napon a DVCSH Kft. ügyvezetője levelet írt a DVG Zrt. vezérigazgatójának, amelyben felszólította, hogy Dunaújváros fűtés és melegvíz ellátásának zavartalan biztosítása érdekében haladéktalanul teremtse meg a hőtermelés feltételeit – tudtuk meg a dunaonline.hu-tól.

A levelet változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a 2021 szeptemberben kialakult helyzetben (a DVG Zrt minden ellenkező kommunikációja ellenére), jelen pillanatban is hőt vásárol az ENERGOTT Kft-től és a PERKONS DHŐ Kft-től, mint távhőtermelőktől és azt Dunaújvárosban eljuttatja a fogyasztóknak, azaz társaságunk végzi a város távhőszolgáltatását.

A DVG Zrt. minden elérhető fórumon azt hangoztatja, hogy hőt termel, és problémamentesen üzemelteti az erőszakkal elfoglalt Építők úti erőművet és a Béke téri kazánházat.

Ennek az állításnak a valóságtartalmát – illetve annak teljes hiányát – Önöknél jobban senki nem ismeri, hiszen nemhogy nem termelnek, de azt sem tudják megmondani, mikor válnának képessé erre.

Dunaújváros fűtését és melegvíz ellátását viszont nem lehet nyilatkozatokkal megoldani. A város jelen pillanatban az Energott Kft által üzemeltetett Verebély úti erőműből tud csak hőt vételezni a DVCSH Kft-n keresztül, de a fűtések szakszerűtlen bekapcsolásával sikerült elérniük, hogy a Verebély úti erőmű napokon, órákon belül nem győzi szivattyúzással a keringtetés fenntartását.

Az időjárás előrejelzések alapján elvégzett számításaink azt mutatják, a fűtési határhőmérséklet elérésekor az egyetlen működő erőműből származó hőtermelés nem lesz elégséges. Az ellátás biztonságát eddig is, ezt követően is a több erőműves üzem teremti, teremtheti meg.

Az ellátás biztonsága, a stabil hidraulika és a szükséges hőmennyiség érdekében felszólítom a DVG Zrt-t, hogy haladéktalanul (mai napon) teremtse meg a hőtermelés feltételeit, szerezze be a szükséges engedélyeket és indítsa el az erőműveket!

Amennyiben erre nem képes, ezt a jogszabály feltételt nem tűrő szabályára figyelemmel jelezze a megfelelő hatóságok felé.

Amennyiben képes hőt termelni azt az Energott Kft-hez hasonlóan adja át a DVCSH Kft-nek a megfelelő szintű távhőellátás fenntarthatósága érdekében!

Tisztelettel

Neszmélyi Loránd

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.

Megkerestük a rendőrséget is

Munkatársunk a levél birtokában írásban kereste meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt – MEKH (mivel ott csak írásban fogadnak kérdéseket), hogy adjon választ arra, várhatnak-e az újvárosi emberek fűtést lakásaikban vagy sem, annál is inkább, mert a fűtés is alapvető emberi jog. Amennyiben megkapjuk a választ, azonnal közöljük. Információink szerint a DVG Zrt. egyik telephelyén szabálytalanul kapcsoltak berendezéseket a villamoshálózatra, aminek következtében a szolgáltatónak tetemes kárt okoztak. Írásban kérdeztük meg a rendőrséget, hogy kaptak-e feljelentést a szolgáltató E.On-tól. A választ erre is várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában