Frissen Fejérből

2021.09.13. 17:15

Székesfehérvár is csatlakozik az országos gyerekemeléshez

Idén is rekordot szeretnének dönteni szeptember 25-én, szombaton: a korábbi tízezres számot túlszárnyalni.

feol.hu

Budapest, 2019. május 11. Az Emeljünk magasba minél több gyereket! című országos rendezvény budapesti állomása a Margitszigeti Atlétikai Sportcentrumban 2019. május 11-én. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rekordkísérletével a család fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A gyerekemelést országszerte családi napok keretében rendezik, a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik meg. Idén Budapesten kívül már 25 település csatlakozott a felhíváshoz.

Egy gyereket felemelni annyit jelent: elfogadni, megmutatni, átélni, hogy miénk lehet az életnek ez az adománya, és egyben meg is mutatjuk őt vagy őket a nagyvilágnak, mert családban élni jó dolog!

Emeljünk magasba minél több gyereket országszerte és a határokon túl egyszerre, egy időben!

Az első gyerekemelés 2018 óta velünk tart és viszi a hírét az akciónak Böjte Csaba ferences szerzetes, aki idén is az esemény fővédnöke. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására tavaly rengetegen mozdultak meg a vírusjárvány jelentette korlátozások ellenére is: az online eseményen is több ezren emeltek gyereket otthon, a kertben, udvarokon és folyosókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában