Frissen Fejérből

2021.09.21. 16:58

Századik születésnapján köszöntötték Pöröntő Jánosnét

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték ma, kedden délelőtt Pöröntő Jánosné Mária nénit. Az ünnepségen a város nevében Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István önkormányzati képviselő gratulált az ünnepeltnek.

Héjj Vivien

Az ünnepelt

A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthonába lépve színes lufik sokasága fogadta az érkezőket. A gondosan terített asztal fő helyén természetesen az ünnepelt foglalt helyet, s üdvözölte a vendégeket.

Pöröntő Jánosnét századik születésnapja alkalmából köszöntötték családja körében az otthon dolgozói, lakói. A város nevében Cser-Palkovics András polgármester virágcsokorral és a miniszterelnök által aláírt emléklappal gratulált, míg Szigli István önkormányzati képviselő ajándékcsomaggal lepte meg az ünnepeltet.

Pöröntő Jánosnét a századik születésnapja alkalmából köszöntötték Fotó: Simon Erika

Mária néni 1921. szeptember 21-én született a Vas megyei Gersekaráton. A háború idején Budapesten ismerkedett meg férjével, akivel közel fél évszázadon át éltek nagy szeretetben. Két gyermeket neveltek. 1953-ban Székesfehérvárra költöztek, Mária néni háztartást vezetett, gyermeket nevelt, később unokáira vigyázott.

Mint azt fiától megtudtuk, a családfő hirtelen elvesztését követően Mária néni még egy ideig önellátó volt, ám súlyos mértékű halláskárosodása miatt már állandó felügyeletet igényelt, így 2012-ben beköltözött az otthonba.

Mária néni szívében őrzi férje és lánya emlékét, és mindig nagyon örül, amikor fia, unokái, dédunokái meglátogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában