Frissen Fejérből

2021.09.13. 14:00

Számos fejlesztés ment végbe a Vízivárosban, így a közösségi élet is fellendülhetett

Az elmúlt években több járdaszakasz megújult, fákat ültettek, padok és asztalok kerültek a közterületekre, így a közösségi élet is fellendülhetett a Vízivárosban. Az elmúlt időszak beruházásairól és a jövő fejlesztéseiről Horváth Miklósné önkormányzati képviselővel beszélgettünk.

Héjj Vivien

Nemrég bejárást tartott a Vízivárosban Horváth Miklósné a polgármesterrel, a közlekedési referenssel és a városgondnokkal

Fotó: Önkormányzat

– A 2019–2024-es időszakra tervezett fejlesztésekbe valamelyest beleszólt a Covid, így azokat a fejlesztéseket, amelyeket időarányosan beütemeztünk, nem tudtuk teljes egészében megcsinálni, mert másra kellett fordítani az erre szánt összeget. A központi forrás és a képviselői keret nagyjából hatvan százalékát kaptuk meg 2020-ban és 2021-ben is, ehhez képest kellett átigazítani a beruházásokat is – kezdte Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője.

2020-ban fejeződött be a Vízivárosi Általános Iskola udvarának átalakítása. Egy kis rész továbbra is a tankerülethez tartozik, ám az egykori udvar nagyobb része megnyílt a közösség számára.

– Csináltunk húsz parkolót és készült egy nagyon jó, labdafogóhálóval bekerített sportpálya, hogy a közelben lévő autókat ne veszélyeztessék az ott sportolók. A kosárlabdapalánkok mellé jövő évben kisebb kapukat is kirakunk, ami lábteniszre, futballra is alkalmas lesz – beszélt a részletekről Horváth Miklósné. A Budai út 94. melletti parkban a nagy platánfák mellé több kisebbet ültettek, asztalok és padok teszik még otthonosabbá a zöldterületet.

Nemrég bejárást tartott a Vízivárosban Horváth Miklósné a polgármesterrel, a közlekedési referenssel és a városgondnokkal
Fotó: Önkormányzat

– A szomszédos panelépületek idősebb és fiatalabb lakói szívesen kijárnak ide, beszélgetőpartikat rendeznek. Azt tudni kell, Vízivárosban nincsenek igazán közösségi terek, mert minden talpalatnyi helyen vagy játszótér, vagy lakóépület van. A Királysori dupla játszótérhez is raktunk ki asztalokat, padokat, amikor arra jártunk a bejáráson, akkor is épp üldögéltek ott hölgyek, mondták is, hogy mennyire örülnek annak, hogy ki tudnak ide jönni beszélgetni – tette hozzá a képviselő.

Mindemellett elkészült a Sarló utca 2.-nél lévő játszótér bekerítése, valamint az utca is teljes hosszában megújult. A Budai úttal párhuzamos belső szolgalmi út kivezető járdáit is felújították, valamint még idén – várhatóan ősszel – elkezdődik a Sarló utca 12–14–16. körüli járdaszakaszok felújítása, amit még további gyalogosútvonalak megújulása követ.

A jövő tervei között van még a Gáz utcai garázssort körülvevő úttest felújítása, ami nagyjából 150 millió forintba kerül majd. A megvalósítás részleteiről az október 4-i fórum alkalmával a lakosság is kifejtheti véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában