Frissen Fejérből

2021.09.22. 07:00

Szabadbattyán: még szokni kell a terelést

Megkezdődött a szabadbattyáni Nádor-csatorna feletti közös közúti és kerékpáros híd építése, és ezzel együtt a forgalmi rend is meg­változott kedden a településen.

Baráth Eszter

Nagyon keskeny az ideiglenes híd, de kedden nem tapasztaltunk torlódást, szépen haladtak az autók

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabadbattyán belterületén a Budapest–Balaton kerékpárút részeként alakítják ki ezt a szakaszt.

A 7,5 tonnás súlyt nem meghaladó gépjárművek, valamint a menetrend szerint közlekedő autóbuszok a munkálatok ideje alatt – amely várhatóan 2022 április végéig tart majd – egy ideiglenes hidat használhatnak. Ezen a szakaszon viszont felváltva, közlekedési lámpa segítségével engedik a forgalmat. A 7,5 tonnánál nehezebb ­teherautók számára az ideiglenes híd azonban nem alkalmas, így nekik Úrhida irányába kell kerülniük.

Nagyon keskeny az ideiglenes híd, de kedden nem tapasztaltunk torlódást, szépen haladtak az autók
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kedden a délelőtti órákban jártunk a beruházás helyszínén és annak környékén. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ígérete szerint a teherautók aktuális útvonalát jól látható, egyértelmű sárga táblák jelzik a sofőrök számára. Szabadbattyánba beérve a Nádor-csatorna hídja előtt és a terelőútvonal teljes hosszán szintén sárga színű, ideiglenes útburkolati jelek segítik a forgalmat. Ottjártunkkor bár sűrű volt a forgalom, gyorsan át lehetett haladni a kérdéses szakaszon, nem alakult ki jelentősebb torlódás.

A régi híd korlátját már elbontották, kezdődik a kibővítése, hogy a biciklisek is elférjenek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy, a munkálatok közelében lakó nő elmondta, egyelőre nem tud különösebb tapasztalatokról beszámolni, hiszen még csak tegnap reggel lépett életbe az új forgalmi rend. Mint mondta, lehetséges, hogy kialakulnak nehézségek, de a munkálatok végesek és az új útszakasz érdekében elviselhetőek a kellemetlenségek.

A terelőút elején működtet vállalkozást egy fiatal férfi, aki elmondta, tapasztalatai szerint az első napon egyelőre elég kaotikus a helyzet. Nem tudja, mire számíthatnak a korlátozás ideje alatt, de az autósok egyelőre nem megfelelően használják az útszakaszt. Kiemelte, a sebességkorlátozást sem tartják be, így folyamatosan port kavarnak, irányjelző használata nélkül kanyarodnak, ráadásul sokan a kihelyezett bójákat is rossz irányból kerülik.

A tapasztalatokat hallva egyértelmű, hogy az új rendet mindenkinek meg kell még szoknia. Ugyanakkor megéri türelemmel kivárni a munkálatok befejezését, hiszen teljesen új útszakasz várja majd az arra közlekedő autósokat és bicikliseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában