Frissen Fejérből

2021.09.23. 07:00

Otthonteremtési támogatást kaphattak a vál-völgyi fiatal családok

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány harmincegy felcsúti és alcsútdobozi fiatal párnak nyújtott 67,5 millió forintos otthonteremtési támogatást. A támogatói okiratot a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában vették át a fiatalok, szokás szerint bensőséges ünnepség keretében.

Zsohár Melinda

Ezúttal alcsútdobozi és felcsúti párok kaptak lehetőséget otthonteremtő és -szépítő pályázati részvételre – a támogatást elnyert fiatalok közül többen elhozták az ünnepségre kisgyermekeiket is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítványt Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó hozta létre öt esztendővel ezelőtt, hogy a térségben élő fiataloknak segítséget nyújtsanak az életkezdéshez, otthonteremtéshez. Új lakás vásárlására vagy építésére a harmincöt évnél fiatalabb párok pályázhattak ötmillió forint összeghatárig, használt lakásra, házra négymillió forintig igényelhettek támogatást. Nem titok, a gyermeket nevelő élettársak, házastársak azóta is előnyt élveznek a pályázat elbírálásakor, s vállalják, hogy tíz évig otthonuk lesz az adott település. A már lakóingatlannal rendelkező párok 1,5 millió forintig igényelhetnek támogatást lakásfelújításra, otthonszépítésre, a felső korhatár esetükben negyven év. A pályázati lehetőség Alcsútdoboz, Felcsút, Tabajd, Vál, Kajászó és Vértesacsa fiataljai számára volt nyitott, alkalmanként más és más csoportosításban. Az otthonteremtés mellett az alapítvány ösztöndíjjal segíti az említett településeken a felsőfokú tanulmányaikat folytató hallgatókat, valamint a jól teljesítő általános és középiskolásokat is.

Ezúttal alcsútdobozi és felcsúti párok kaptak lehetőséget otthonteremtő és -szépítő pályázati részvételre – a támogatást elnyert fiatalok közül többen elhozták az ünnepségre kisgyermekeiket is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal alcsútdobozi és felcsúti párok kaptak lehetőséget otthonteremtő és -szépítő pályázati részvételre – a támogatást elnyert fiatalok közül többen elhozták az ünnepségre kisgyermekeiket is. A kuratórium újonnan kinevezett elnöke Mészáros Lőrinc kisebbik lánya, Homlok-Mészáros Ágnes, s a két tag, Sisa András és Mácsodi Ferenc adták át a támogatói okiratot, mindenkinek személyesen. Homlok-Mészáros Ágnes az elnöke mostantól a Puskás Akadémia Öreg Diákjai Alapítványnak és a Mészáros Alapítványnak is.

Köszöntőbeszédében idézte édesapja alapítói céljait, amelyben hangsúlyozta: az otthonteremtés, a családalapítás és gyermekeink felnevelése közös felelősség, s a legértékesebb örökségünk. Hozzátette: napjainkban egyre inkább elmosódik a határ a szakmai és a magánélet között, mindenki számára fontos, hogy legyen egy hely, a béke szigete, ahol méltó körülmények között tud együtt lenni a szeretteivel. A ház csupán egy épület, az otthon azonban egy hely, ahol a biztonság, a kötődés, a védettség érzése és érzelmeink lakoznak, fogalmazta meg a kétgyermekes édesanya.

Mácsodi Ferenc kurató­riumi tag lelkészi mivoltában, a szokásos szókimondásával mondta el gondolatait a családról, s annak a mai világban betöltött szerepéről. A közgondolkodás bizonyos értelemben nem támogatja a családokat, vélekedett kissé keserűn, mivel azok nem olyan jó fogyasztók, mint a gondtalan egyedülállók. A családot alapítók azonban erről másként gondolkoznak, s azt teszik, amit jónak látnak. Az elmúlt öt évben a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az idén átadandó támogatással együtt összesen 612 millió forinttal segített 286 családot az otthonteremtésben és -felújításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában