kiemelkedő teljesítmén

2021.09.18. 21:00

Ösztöndíjpályázat a fehérvári fiataloknak

Székesfehérvár idén is meghirdette a fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait.

Péter Kinga Fruzsina

A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások, a felsőoktatásban tanulók, a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók, valamint a tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott diákok jelentkezhetnek.

Az ösztöndíjak összegei nem változnak: az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj esetében 40 ezer, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj esetében 75 ezer forintot kapnak a támogatott fiatalok. Mindkettőnél fontos kitétel, hogy az előző félév tanulmányi eredményének el kell érnie legalább a 3,75-ös átlagot. Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj nyertesei 25 ezer forintot kapnak. Az újonnan meghirdetésre került Alba Regia Tanulmányi és Szakmai Verseny Ösztöndíj által támogatott diákok a kiírásban megjelölt országos, illetve nemzetközi versenyeken elért 1-3. helyezés esetén 50.000, 4-10. helyezés esetén pedig 25.000 forintos ösztöndíjban részesülnek.

A négyféle ösztöndíj esetében a részletes pályázati felhívások, valamint a szükséges adatlapok az oktatási intézményekben beszerezhetőek, illetve letölthetők a város honlapjáról. A pályázatokat zárt borítékban kell benyújtani postai úton a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Iroda 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. címre, vagy el lehet helyezni a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. sz. alatti portáján kihelyezett gyűjtőládában is. A csatolandó mellékletek e-mailben is megküldhetőek az [email protected] címre, vagy másolati példányban papír alapon is benyújthatóak. A pályázatokra 2021. szeptember 27-ig lehet jelentkezni és október 30-ig bírálják el, ezt követően a város címzetes főjegyzője írásban értesíti a pályázókat az adatlapon megadott elérhetőségek valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget