Frissen Fejérből

2021.09.23. 18:59

Összefogással újult meg a mányi plébánia egy traktusa

A helyi közösség adományaiból újították fel a katolikus plébánia egyik traktusát. Kristek András, a katolikus egyházközség egyik aktív tagja fogta össze az építkezők, a támogatók csapatát.

Zsohár Melinda

Közösségi térként használják majd a felújított részt

Fotó: Kristek András

Régi, többször átépített épület a mányi paplak, helyi plébános már nem lakott benne. Kelényi Tamás József atya Zsámbékon él, premontrei szerzetes, onnan jár át szolgálni a szomszédos faluba. Az egyházközség többször pályázott a leromlott plébánia felújítása érdekében, ám nem sikerült támogatást nyerniük, ezért maguk vették kézbe az ügyet. Pénzzel, építőanyaggal, munkával járultak hozzá a mintegy 30 millió forintnyi értékben számolható renováláshoz, használható közösségi tér kialakításához.

Közösségi térként használják majd a felújított részt
Fotó: Kristek András

Az egykori papi lakást oly módon alakították, hogy azok kisebb közösségi terek legyenek, amik egybe is nyithatóak. Emellett helyet kapott egy papi szoba és iroda, valamint teljesen megújultak a vizes­blokkok is. Az egyházközség templomának búcsúvasárnapján, szeptember 19-én a felújított épületet felszentelték, a helyiek ünneplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában