Frissen Fejérből

2021.09.28. 07:10

Óriási tökök versenye zajlott Martonvásáron

Töktalálkozó kezdődött a hétvégén Martonvásáron, a Brunszvik-kastély gyönyörű, zölddel borított kertjében.

E. Várkonyi Péter

Meghozták a versenyre a győztes 527 kilós termést

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

Az ország különböző tájairól hoztak ide kisebb, nagyobb, sőt hatalmas, talán soha nem látott terméseket. A találkozó egy kis verseny is volt a javából, ha ilyet lehet egyáltalán mondani a sárga termésekre. Verseny, hogy ki termesztette a legnagyobbat.

A termények ezen a héten megtekinthetők

A vidám „bajnokságot” Kókai Tibor 527 kilós termése nyerte. Az emberi erővel csaknem megmozdíthatatlan tököt egy autós daruval rakták mérlegre, akárcsak a többi hatalmasat. A dobogó többi fokára is méretesek kerültek. A Tökös csajok csapata 491 kilóst hozott, míg Kavecz Attila egy 306 kilós példánnyal lett harmadik. Meg kell említeni a 300 kilométerről érkezett háromgyermekes Gulyás családot is, mert a 6 éves Péter 142 kilós tököt, nővérei, Anna és Flóra 128 kilós termést hoztak a szülőkkel egy autó utánfutójával Szabolcs-Szatmár megyéből, Levelek községből. Ide is eljutott a híre Keszler László, a Magyar Óriásnövény-termesztő Klub tagja szervezésének.

Meghozták a versenyre a győztes 527 kilós termést
Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

A kíváncsi érdeklődők ezen a héten, pontosabban október 3-ig nézhetik meg a természeti csodákat. El ugyanakkor nem vihetik a kisebbeket sem, de emlékfotók készülhetnek számolatlanul. Érdekességképpen a szervező azt is elmondta a Fejér Megyei Hírlapnak, hogy egy-egy ilyen óriástök naponta 20–30 kilót is képes nőni, ehhez viszont minden nap minimum 300 liter vízre van szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában