Frissen Fejérből

2021.09.23. 07:15

Nyolcmilliós tantermet adtak át a Jáky József Technikumban

Szerda reggel a Jáky József Technikum épületében átadták az immáron új köntösbe bújtatott STRABAG-termet, mely 8 millió forintból újulhatott meg.

Déri Brenda

A fiatalok tanulmányait segítik a beruházásokkal

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szerdai lapszámunkban már beszámoltunk arról, hogy egy másik cég félmillió forinttal támogatta a 48-as útépítő szaktanterem felújítását az intézményben. Most a STRABAG Magyarország jóvoltából egy újabb, korszerűsített termet, ezúttal a 85-öst adták át, mely szerdától a cég nevét viseli.

A technikum izgatója, Oroszné Stefánkó Éva az átadóünnepségen elmondta, két program találkozásának köszönhető a szakterem megújulása, mely az iskola részéről a „Fogadj örökbe egy tantermet” program, a cég részéről pedig az országos teremfelújítási kezdeményezés. A vállalat 8 millió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy az itt tanuló, leendő magasépítő technikusok a mai kornak megfelelő, modern környezetben tölthessék tanulmányaikat.

A fiatalok tanulmányait segítik a beruházásokkal
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A felújítás során új, műanyag nyílászárókat helyeztek be 3 rétegű üvegezéssel, új fűtésrendszert építettek ki, lecserélték a korábbi elavult világítást LED-ekre, rendbe hozták a fal- és padlóburkolatot, illetve álmennyezetet helyeztek fel. A cég direkcióvezetője, Etl Imre hangsúlyozta, bízik abban, hogy beruházásukkal segíteni tudják a fiatalok tanulmányait, elhelyezkedését és szakmai fejlődését, illetve a duális képzésben való együttműködésük révén a tanulók nemcsak az iskolapadban sajátíthatják el ismereteiket, hanem akár náluk is. Az átadón Mészáros Attila alpolgármester is köszönetét fejezte ki beszédében, s kifejtette, örül annak, hogy Székesfehérvár élen jár a nemrég bevezetett duális képzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában