Frissen Fejérből

2021.09.16. 07:40

Nem várt probléma miatt nincs víz a Prohászka utcában

Prohászka utcai olvasónk panasszal fordult hozzánk: két napja már, hogy dél­előttönként nincs ivóvíz, ráadásul a vízhiányt a szolgáltató nem jelezte. Az okokról a Fejérvíz Zrt.-t kérdeztük.

Héjj Vivien

A tegnapi vízhiányt csőtörés okozta a Prohászkán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Olvasónk tegnap délelőtt kereste fel lapunkat panaszával, melynek legfőbb oka az előre be nem jelentett vízhiány. A Prohászka utcai lakos második napja tapasztalta, hogy délelőtt nincs víz, ami akadályozta többek között a mosást és a főzést is. Kiemelte, az átmeneti vízhiányról semmilyen tájékoztatást nem talált, emiatt nagyon bosszantónak tartja a történéseket.

Az eset kapcsán felkerestük az illetékes szolgáltatót, a Fejérvíz Zrt.-t, hogy megtudjuk, mi áll a vízhiány hátterében.

– A szeptember 14-én tapasztalt vízhiány összefüggésben állt a helyben folyamatban lévő vízvezeték-felújítási munkálatokkal, melyek az önkormányzat beruházásának részét képezik. A vízvezeték-felújításnak vannak olyan munkarészei, amelyeket csak időszakos, 3–6 órás vízhiány mellett lehet elvégezni – tájékoztatta lapunkat a szolgáltató. – Ennek tényéről a helyileg érintett felhasználókat értesítettük a lépcsőházak bejárati ajtajára kihelyezett értesítő lapon. Sajnálatos módon a folyó munkálatok megkezdése után előre nem látható műszaki probléma merült fel: a rendszer szakaszoló elzárói nem megfelelően zártak le. Ez okozta azt, hogy a kiértesített területen kívüli felhasználók is vízhiányt tapasztaltak.

A szerdai vízhiányt csőtörés okozta a Prohászkán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a szerda délelőtti vízhiányt a vízvezetékek nagyobb terhelése miatt kialakult csőtörés okozta a Prohászka utca 35. szám előtt. A hibaelhárítást a szakemberek azonnal megkezdték.

A lakók számára mindkét esetben helyszíni lajtos kocsi biztosította a vízellátást. A szolgáltató hozzátette, egy-egy beruházás, amely a kritikus pontok felújítását helyezi előtérbe, a legnagyobb óvatosság mellett is generálhat hasonló, előre nem látható eseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában